Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Streektaal avond

24 maart 2023 | 20:00 - 22:15

€16,

De maand Maart is de maand van de streektaal. Daarom een bijzondere culturele streektaal avond bij ons in de Hooiberg. Op deze culturele avond zal een verhalenverteller, een dichter en een singer-songwriter zijn of haar werk laten horen. Het belooft een gezellige en mooie avond te worden in de streektaal. Het initiatief voor deze avond is genomen door de gepassioneerde streektaal liefhebster Ria Westerhuis.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door stichting ‘Huus van de Toal’.

De namen van de artiesten:

Tonko Ufkes: Verhalenverteller. Geboren in Gorredijk en opgegroeid in Zevenhuizen (bij Leek) studeerde in Groningen Geschiedenis. Werkte als docent geschiedenis in Friesland en vervolgens een jaar onderzoek over zeevaartgeschiedenis  in het archief van Danzig in Polen in de woelige tijden van 1989-1990. Hier ontdekte ik mijn wortels en mijn verlangen om in het Gronings te schrijven. Mijn Gronings is het Westerkwartiers, dat dicht bij het Fries en het Drents ligt.
Suze Sanders: Gedichten. Suze Sanders pseudoniem van Albertien Klunder-Hof (Goes, 1953) schrijft gedichten in het Drents en in het Nederlands. Ook vertaalt zij poëzie en liedteksten uit diverse talen, o.a. Noors, waarin zij is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Geert Jan Brader: Muziek. Geert Jan Brader (1960, Nieuwleusen) groeide op met de popmuziek uit de 60-, 70- en 80-er jaren. In de negentiger jaren speelde Geert Jan vooral in kleine bezettingen.  Door Taal an Taofel en Het Drentse Boek kwam er steeds meer contact met Drentse schrijvers en dit spoorde Geert Jan aan om ook in het Drents te gaan zingen. Zo heeft hij een aantal jaren opgetreden met Marga Kool en Jan Veenstra in het avondvullende programma Taanden van de tied.
Ria Westerhuis: Gedichten.  Ria Westerhuis dichter van de Reest. Schrijft in de streektaal van de Reest en in het Nederlands. Treedt door het hele land op. Van haar verschenen 5 bundels zowel in de streektaal als in het Nederlands. Ze organiseert en presenteert daarnaast muziek- en poëzieavonden.
Rob Zandgrond: Techniek. Al vanaf het eerste uur verzorgt Rob de techniek voor verhalen rond de Kachel. Rob is een gitarist in hard en nieren. Treed zelf regelmatig op en geeft les aan aanstormend muzikaal talent.
Entree € 16,00 inclusief koffie/thee bij aanvang, en eigen gebakken koek.
De avond begint om 20.00 uur.
De Hooiberg is geopend vanaf 19.30 uur.
U kunt telefonisch of via mail reserveren.

Gegevens

Datum:
24 maart 2023
Tijd:
20:00 - 22:15
Kosten:
€16,
Activiteit Categorie:
Activiteit Tags:
,

Locatie

Landgoed Welgelegen
Prinsesseweg 8
Koekange, 7958 RT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0522-451771

Organisatoren

Familie Bout
Ria Westerhuis