Franse vintage voor binnen en buiten.
Open: do t/m zo 9.30-18.00 uur. Commissieweg 22, De Wijk.

Van kaarsen en emaillen deurbordjes tot Finse zeep en Pools aardewerk: de Landgoedwinckel in een Saksische boerderij verkoopt alles wat het (buiten)leven leuk maakt en meer, zoals dikke sokken, nestkastjes, beugelflesjes en vuurkerven. En onder het balken plafond bevind zich een gezellige snuffelzoldertje.
Open: wo t/m za 10.00-17.00, zo 12.00-17.00 uur. Oshaarseweg 3, Echten. www.landgoedwinckel.com

Dit vintageparadijs is een begrip in de omgeving en ver daarbuiten. Niet gek, want eigenares Andre struint al van jongs af aan rommelmarkten af. En dan het liefst in België en Frankrijk. De monumentale boerderij staat boordevol brocante.
Open di t/m za 12.00-17.00 uur. Dorpstraat 68, Koekange. www.dewinkelkoekange.nl

Behalve keukenhulpjes ‘van vrogger’, zoals raggers, bortels en ouderwets keukentextiel, heeft het piepkleine kruidenierswinkeltje Opoe’s Erfenis ook streeksproductenen oud-Hollands snoepgoed.
Open: wo t/m vrij 10.00-18.00 uur, za 10.00-16.00 uur. Dijkhuizen 49, Ruinerwold. www.opoeserfenis.nl

Wie het erf van Fokke en Marja betreedt, wordt ondergedompeld in een wereld vol oud gereedschap, nostalgische curiositeiten en antieke kastjes. Zitting van een stoeltje versleten? Geen probleem; De Olde Fietse verkoopt ook matten van stoelen, zowel biezen als bamboevlechtwerk.
Open: wo t/m za 13.00-17.00 uur. Dr.Larijweg 117, Ruinerwold.

Oud-Franse raamluiken, boerenbankjes, houten mosterdkistjes, leren koffers, originele wijnmanden en veel blikken. De Jutter is duizend vierkante meter brocantegeluk met een stoere twist.
Open: wo t/m za 11.00-17.00 uur, Hoge Akkers 3a, Ruinerwold

Na het bezoek aan De Jutter nog even doorsnuffelen? Steek dan over Naar Kringloop De Wolden, met kasten vol glaswerk, zolders vol stoelen en rekken vol vintage kleding.
Open: do en vrij 13.00-17.00, za 10.00-16.00 uur. Hoge akkers 2, Ruinerwold.

In het chique Ruinerwold is het voorhuis van een oude boerderij omgetoverd in brocanterie Anno Oud. Zet een stap over de drempel en La douche France verschijnt; prachtige posters, verweerde kasten, oude kerkbanken en porseleinen serviezen. De huiskamer, het zijkamertje, de keuken en zolder zijn omgetoverd tot smaakvolle stijlkamers met een hoofdrol voor grijs en wit.
Open: do en vrij 12.00-17.00, za 11.00-17.00 uur. Dijkhuizen 27, Ruinerwold. www.annooud.nl

Toerend langs kasten van huizen wordt duidelijk waarom haakswold in de volksmond het ‘Gouden Endje’ heet. In het vroegere stookhuis van de naastgelegen monumentale boerderij runt Paula een knussen winkel bomvol woon- en tuin accessoires. Ze verkoopt o.a. krijtverf van Annie Sloan in zachte kleurtjes, waarmee brocante meubels in een handomdraai een tweede leven krijgen.
Open: do en vrij 9.00-17.00, zat 10.00-17.00 uur. Haakswold 47, Meppel. www.tbakhuus.nl

Vlakbij landgoed Welgelegen vind u een mooie winkel met moderne woonaccessoires en luxe cadeauartikelen. U vindt er onder anderen mooi vazen de u samen met de verkoopster kunt vullen met takken en allerlei andere woonaccessoires zodat u het thuis bijvoorbeeld zo in de vensterbank kunt zetten. Verder worden sjaals, serviezen en glaswerk verkocht. En op vrijdag en zaterdag staat er een bloemenkraam voor de winkel.
Open: do t/m za 10.oo-17.00 uur. Dorpsstraat 60, Koekange.