Mijn naam is Mieneke Bout, al jaren ben ik bezig met mijn grootste hobby: blikken verzamelen. Mijn verzameling is mijn grootste trots en in het voorjaar van 2010 is het na jaren verzamelen eindelijk zover: een eigen museum!

U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en mijn ruime collectie blikken te komen bekijken. Ik vertel u heel graag over mijn verzameling die voornamelijk uit Hollandse merkblikken bestaat. Hierbij kunt u onder andere denken aan Douwe Egberts, Pette en Verkade. De trots van de verzameling is de oude blikken stoomlocomotief, een reclameblik van de Glim fabrieken uit Rotterdam die gebruikt kan worden als beschuitbus.

Laat u terugbrengen naar vroeger De collectie bestaat uit ongeveer 2000 blikken uit de begintijd van de productie van blikken tot hedendaagse blikken. Een van de bijzondere stukken is een groot voorraadblik van koffiebranderij Houwink uit Meppel. De branderij bestaat niet meer, maar gelukkig is dit mooie blik bewaard gebleven.

De blikken vertellen de geschiedenis van de industrialisatie en laten de ontwikkeling van de reclame zien. Ontdek de producten die vroeger dagelijks gebruikt werden. Herken het blikje waar oma altijd de koekjes in bewaarde en laat u verwonderen over het aantal sigaren- en sigarettenblikken.

Kom gezellig een kopje koffie drinken, werp een blik en laat u verrassen! Ik vertel u graag over mijn verzameling.